“Nu mă Oprescu nici la Cotroceni”, declară Doctoru’ în exclusivitate

oprescuAstăzi Doctoru’ a avut, ca de fiecare dată de altfel, o prestație mare. L-am avut pe sticlă la sediul Griveico.

De emoție că sunt la nici doi metri de un mare bărbat de stat, am futut un cap în geam de cred că s-a auzit până la Giurgiu bubuitura. Cred că mă și bălăngăneam ușor nesigur în coardă, că știți ce vânt nasol a fost astăzi. L-am văzut că mă arată cu degetul și i-am citit de pe buze ce-i spunea unui sclav de pe-acolo: “ce-i cu pulifriciul ăla atârnat de geam, e pedepsit?”. Și a râs cu râsul lui pe care numai el știe să-l râdă așa frumos. Normal, toți ăia cu care era s-au căcat pe ei de râs, că se știe, Doctoru’ e băiat fin și cu un foarte excrescent (adică dezvoltat, vacă!) simț al umorului.

Firește, am simțit cum mă ia cu cald pă la interior când cineva a deschis geamul, iar Doctoru’ s-a apropiat cu pașii lui deosebiți de mine. Mi-am încordat fesierii ca pe vremea lu Ceașcă când Piticu’ trecea Garda Națională în revistă (parcă-l și aud pe to’ar’șu plutonier Vasile cum răcnea la noi la repetiții “băăăă, să ții fesele atât de strânse încât să nu pot să-ți vâr un ac în cur, ‘țeles?, că altfel vin și te fut io în cur până o să-mi iasă pula pe gâtu’ tău, ‘țeles?”).

“Ce faci dom’le pă vremea asta afară?”. M-am fixat cu un șpagat perfect între duouă rame de aluminiu. “Să trăiți dom’ doctor, la datorie, ca de obicei!”. M-a privit ușor încordat. Am simțit cum i se contractă cearcănele de efort. “Ia spune dom’le, nu cumva ne-am întâlnit la Municipal și la Primărie într-o ocazie similară?”. Era să scap coarda din mâini. “Ba cum de nu dom’ doctor, tot io eram”. “Păi cum bă băiatule, ai monopol pă București la spălat dă geamuri, ă?”. “Ce să fac dom’ doctor… oare o să mă iertați vreodată că-s cel mai bun?”. Mi-a zâmbit cu zâmbetul lui dă om subțire. “Cum îți zice dom’le?”. “Futacu, dom’ doctor. Victor Futacu”. “Aaa, Futacu. Când Futacu nu Futicu, parcă așa devine treaba, nu?”. Și iarăși se porni corul de behăituri ale însoțitorilor. “Da’ cu votul la prezidențiale cum devine treaba, dom’ Futacu?”, își arcui Doctoru’ majestuos sprâncelenele a întrebare după ce se potoliră hăhăielile. “Cu dumneavoastră, dom’ Doctor, să trăiți. Să-l dăm jos pă Tiran, că nu se mai poate. Și-apoi, vreau să vă văd pă sticlă și la Cotroceni”. “Ehe, Cotroceniul e doar primul pas, Futacule. O să vii să mă vezi pă sticlă și la Bruxelles”. Simt cum trece un TGV prin mine și-mi îngheață sângele în sistem, iar falca mi se prăvale la vale (Futacule, cât de măiastru ești!). Bruxelles… Bruxe… Br… BRRR! Doar nu cumva… “Da, da, mă citește Doctoru’, Președenția Ieuropei, Futacule. Votul irlandezilor mi-a deschis o fereastră dă oportunitate fantastică. O să fiu cel mai tare român dân istorie, Futactule. Îl bat pă Burebista la cur cu lopățică, bă. Păi ce, el a cucerit cu armata nu știu câte popoare din Ieuropa și alea numa’ dân Ieuropa Centrală și de Iest, da’ io, io o să cuceresc toată Ieuropa, bă, dă la Prut la Atlantic și încă în mod pașnic, pân vot”.

Doctoru’ îmi strânge mâna. Cu geamul. Din greșeală, firește. Rămân în coardă, pă gânduri. Deodată, o bucurie animalică mă invadează, mă cotropește, mă copleșește: Doctoru’ a dat-o la mine prima dată. În exclusivitate mondială, dar ce spun eu, în exclusivitate galactică, unicul, irepetabilul și irecuperabilul FU-TA-CU aruncă bomba: Oprescu vizează Președenția Europei.

Fac un flic-flac și mă lipesc de geam ca timbrul de scrisoare. Dar ce mai contează, când am o nouă dovadă irefutabilă că întreg Universul complotează ca eu să-mi împlinesc visul.

Advertisements

One Response to ““Nu mă Oprescu nici la Cotroceni”, declară Doctoru’ în exclusivitate”

  1. Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie? « Victor Futacu Says:

    […] Sorin Oprescu, după ce a dat autostradă suspendată Bucureștiului, cel mai lung cârnat și cea mai mare adunare de Moși Crăciuni Guiness-ului și la jamboane unui lung șir de asistente, vrea să penetreze acum la vârful puterii din măndra noastră țărișoară. Ținând cont că îl are pe post de Far Călăuzitor pe bunul domn Cozmâncă (ce-l are la rândul său ca Far Călăuzitor pe Ceaușescu Tatăl), presupun că senzația o să fie cam nasoală. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: