Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?

Crin Antonescu își face mea pulpa pentru numirea lui Bogdan Olteanu la BNR (ca să înțeleagă tot dobitocul, chestia asta a fost ca și cum l-ai fi pus pe Gigi Becali în Consiliul Național de Evaluare Academică și Acreditare, pe Adrian Năstase în Consiliul Director al Alianței Civice sau pe Miron Cozma la Asociația Victimelor Mineriadelor), dar la modul patetic și total neconvingător. Pe Bogdan Olteanu poate îl mai știți, e băiatul ăla care și-a pierdut părul prematur, motiv pentru care se poartă a la Bruce Willis, ras în cap, și care pe vremea când presta funcția de Președinte al Camerei Deputaților a trebuit să divorțeze pe motiv de o femeie care nu s-a mulțumit să-i fie colegă de partid și a insistat să primească mai multe dovezi de colegialitate.

Traian Băsescu dă muie la tot cartierul, cred că a căpătat un tic nervos de când cu exercitarea puterii supreme în stat. Le-a futut un “la trebonal, monșer, la trebonal” în față celor care formează noua majoritate din Parlament, în sensul că a spus răspicat că îl doare fix în breton de de noua configurație politică, el ia în considerare doar alianțele înscrise la tribunal. Ce dacă în art. 103 alin. 1 din Constituție (“Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”) nu există o asemenea condiție, pentru el nu există decât art. 00 din Constă-n-Nuți-e (“Președintele face fix ce vrea pula lui, când vrea pula lui și cum vrea pula lui. Cui nu-i convine treaba asta, să se care din țara asta, în pula mea”).

Gigi Becali, până să apuce să ia spada în mână și să lupte pentru Neam și Țară (destul de ciudată dorință la un tip care nici măcar n-a făcut armata) ca un adevărat Războinic Al Luminii Și Mântuitor ce se află, trebuie să se dovedească mai întâi capabil să mântuiască problema cu suporterii Stelei. Deocamdată însă, aceștia conduc în deplasare.

Mircea Geoană nu poate scăpa de “Umbra lui Traian, la Sârbu”, așa că a dat și el o tură pe la Happy Hour unde a cântat și s-a veselit ca băieții atât cât i-a permis talentul și adevăratul Geoană (și am numit-o aici pe gentila sa soție, madam Mihaela).

Hunor Kelemen are site cu .ro și concursuri cu premii (verseny, pentru cititorii mei de limbă maghiară). Să fie primit!

Sorin Oprescu, după ce a dat autostradă suspendată Bucureștiului, cel mai lung cârnat și cea mai mare adunare de Moși Crăciuni Guiness-ului și la jamboane unui lung șir de asistente, vrea să penetreze acum la vârful puterii din măndra noastră țărișoară. Ținând cont că îl are pe post de Far Călăuzitor pe bunul domn Cozmâncă (ce-l are la rândul său ca Far Călăuzitor pe Ceaușescu Tatăl), presupun că senzația o să fie cam nasoală.

Corneliu Vadim Tudor a mai dat o palmă psihiatriei (a câta, Doamne?) și s-a înscris într-o nouă campanie electorală pentru Președenție (a câta, Doamne?). Omului tot nu-i vine să creadă că face parte dintr-o aleasă constelație de dezaxați (le Pen, Haider, Jirinovski…) care a avut perioada de glorie între 1995-2005, dar care astăzi nu se simte deloc bine. A, da, și că anul lui de grație a fost anul 2000 după Hristos și înainte de Becali.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: