Contra-manifest

Pe principiul enunțat acum mai bine de 100 de ani de nenea Iancu și pe motivul că am dublă personalitate, astăzi  vin cu o haltă opinie. Deci, așadar și prin urmare:

Victor Futacu are un text pe blogul său (Manifest pentru o altă Românie) care merită citit. Nu pentru că în el Futacu se desparte scurt și rece de corul impotenților care nu sesizează că “adevărul e crud și e greu de privit în față: suntem un popor mediocru”. Ci pentru că el exprimă foarte cu talent o temă penetrată din toate pozițiile în ultimii 20 de ani de la Nistru pân’ la Tisa: că România ar putea fi și altceva decât este.

Sunt într-un total dezacord cu preopinentul meu (rămâne, domnu’ Patapievici?).

De mii de ani România este petecul ăla binecuvântat de pe Pământ, locuit de niște oameni absolut superbi rezultați din încrengătura a zeci de neamuri. Unii ar spune că mamele noastre au fost niște curve, că au primit în așternut pe oricine le-a trecut pragul: mai întâi au fost geto-dacii, apoi au venit romanii, apoi goții, vizigoții, ostrogoții, gepizii, avarii, slavii, pecenegii, cumanii, hunii, tătarii, turcii și nu în cele din urmă, țiganii. Numai cine nu a vrut nu s-a oprit pe-un picior de plai, pe-o gură de rai să se desfete cu o pizdă indigenă, alături, desigur, de celelalte minunății ale locului: relief variat, climă potrivită, câmpii mănoase, păduri trebuincioase, ape răcoroase. Acești “unii” sunt însă niște imbecili, confundă curvele (adică femeile care se fut pentru bani) cu femeile iubărețe (adică femeile care se fut pentru că le place). Da, mamelor noastre le-a plăcut pula și au fost fericite să desfete orice specimen care li s-a ivit în bătătură. Și ar trebui să le ridicăm un monument pentru asta. Uitați-vă la egipteni – ăștia s-au cordit numa’ între ei și au degenerat în așa hal că de la construit piramide și sfincși au ajuns să facă curat în resorturi all-inclusive construite și manageriate de nemți. Pe când americanii, nu?, de la hăituit bizonii și indienii prin prerii au ajuns să trimită oameni pe Lună – tocmai pentru că sunt o nație cu sângele amestecat și îmbârligat. Românache și americănache sunt în fond frați buni – și unora și altora ne curge prin vene un amalgam infinit de nații.

România e o țară de basm, în care nu există sfârșit, există doar început. Și ce dacă nu ducem la bun sfârșit lucrurile pe care le începem? Manole ăla sigur era grec sau homosexual, nu se egzistă ca un român să zidească o bunăciune ca să ce, să termine o lucrare???!!! Îmi dau lacrimi și pă cur dă atâta râs. Păi bă, dacă ăla era român o zicea p-a dreaptă din prima: “bag pula în ea de lucrare, hai muiere pe tăpșanu cela să băgăm la maț, să bem un vinișor și p-ormă să-ți arăt niște scheme cu mistria mea personală”. Și-apoi, cine zice că lucurile trebuie terminate? Cine zice că trebuie să termini ceva ca să te poți apuca de altceva? Ingineru’ neamț? Ete na, Franț, păi nu-s nemții ăia care au pierdut două războaie mondiale? Păi dacă eram noi în locul lor începeam pe puțin douășpe războaie mondiale în același timp și fi sigur nu numa’ că ele nu s-ar fi terminat pân’ acu’, da’ ar fi fost așa de mișto (cu lăutari, cu femei, cu grătare, cu șprițane) că ăilalți ar mai fi declarat încă pe puțin alte patruzeci.

De fapt, toate căcaturile astea despre România, că e într-un fel, că ar trebui să fie în altul, că politicienii, că sistemu’, că românu’ e nuștiucum, că pizda mă-sii, nu sunt decât niște aberații inventate de unii și de alții ca să-și justifice lefurile sau slujbele cu titluri pompoase (“General Manager”, auzi!, Hannibal s-ar fi căcat pă el dă râs “ce fel de general zici că ești tu, pufuleț?”). Adevărul adevărat e că pe noi ne doare fix în pulă, trăim de mii de ani în felul și în ritmul nostru, ne-a fost bine cum suntem și o să ne fie și în continuare. Mai cu holde pârjolite, mai cu fântâni otrăvite, important e că ne-am păstrat voia bună și zâmbetul pă față de milenii. Da, unii o să facă navete spațiale care merg cu puterea gândului, autostrăzi intercontinentale, sisteme de teleportare și o să colonizeze planete din Universul ăsta mare, în timp ce noi o să mergem cu căruța pe drumuri desfundate și-o să arăm cu plugul și boii. Și ce dacă? Totdeauna la noi o să se găsească cele mai mișto și iubărețe femei și întotdeauna o să fim pregătiți cu un mic, o fleică și o baterie de vin să dăm o pranghelie cu cine-o pica în vizită.

Amin!

Advertisements

One Response to “Contra-manifest”

  1. Țara eternelor începuturi « Victor Futacu Says:

    […] România e o țară în care nu există sfârșit, există doar începuturi. Nu că asta ar fi ceva rău, dimpotrivă. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: