Traian Băsescu a primit cadou un buzdugan și un morar

bu+mo

În prezența unui public entuziast, Traian Basescu a urcat pe scenă în Piața Prefecturii din Constanța, timp în care din fundal se auzea Hell’s Bells a formației instrumental-vocale AG/DG (‘Aide Geoana/Du-te Geoană). Cu mișcări sacadate din cap, Traian Băsescu a luat microfonul și a urlat “Are you with ME?”. Mulțimea în delir l-a aprobat: “Aaaaahhhh!”. Băsescu: “Are you with ME?”. Mulțimea: “Aaaaahhhhh!”. Băsescu: “Are you with ME?”. Mulțimea: “Aaaaahhhhh!”. Pe scurt, scena aici descrisă s-a repetat de paișpe-cinșpe ori, până când, stors ca o lămâie într-un pahar de votcă, Președintele s-a prăbușit pe scenă.

Oamenii au încremenit. “Dacă a făcut un atac de apoplexie și ne lasă tocmai acum?”. “Dacă i s-a aplecat de la sarmalele și de la țuicile alea?”. “Oh, e la orizontală și eu nu sunt lângă el!” – se puteau auzi niște gânduri răzlețe prin mulțime. Dar stați, parcă… nu… ba da… mișcă!… se ridică!… o nu, a căzut iar!… ba nu, uite-l că se ridică…

Adevărul însă e că Președintele a rămas lungit pe scenă, s-a ridicat într-un cot și buciumă a jale în microfon. Glasul lui e gingaș, aproape că șoptește: “Una dintre întrebările pe care mi le pun acu e cum stau cu coloana vertebrală. Stați puțin să mă pipăi – lasă microfonul și face niște mișcări febrile de auto-palmare. Hă, hă, hă! E la fel de dreaptă ca în 2004. Nu mi-am plecat-o în fața nicunui oligarh, în fața nici unui mogul. Ce ar fi trebuit să fac să-mi fie bine și să fiu lăudat la televiziuni? Ar fi trebuit să fiu de acord să se închidă dosarul domnului Patriciu? Ce-ar fi trebuit, să-i dau lui Sorin Ovidiu Vântu Poșta Română? Ar fi trebuit să-l fac fericit pe domnul Voiculescu dându-i minele de sare? Să închid ochii la delapidarea Bancorex de către domnul George Constantin Păunescu?”. Dar mulțimea nu aude ultima propoziție, pentru că la un semn al lui Videanu, un grup de cca 200 tone de susținători mascați în portocale mecanice încep să scandeze “Bă-ses-cu-te-iu-bim-Că-ca-ti-ne-vrem-să-fim”. Strigătul e preluat apoi de mulțime care-l duce până departe, până la Marea Cea Mare, care-l poartă din briză în briză și apoi îl trimite în larg, cu niște valuri zglobii și jucăușe.

Președintele nu pare să audă nimic din ceea ce îl înconjoară. A rămas culcat pe scenă, cu ambele brațe larg deshise. Dumnezeu, privindu-l de sus, își reține un suspin. În poziția aceea seamănă cu Prea-Iubitul Său Fiu. Poate de aceea are o slăbiciune pentru el.

Mulțimea însă nu vede decât un microfon care se ridică la cer. Până devine erect. Apoi aude vocea fermă și neobișnuită cu compromisurile a Președintelui: “Muie, Iliescu, atât am de zis: muie. Sub tine a înflorit această mafie, acest sistem ticăloșit. Și acum l-ai trimis să se lupte cu mine pe copilul ăsta de mingi, Mircea Geoană. Un singur cuvânt, Iliescule: muie”. Ca electrizată, mulțimea începe să scandeze “Muie Iliescu! Muie Iliescu! Muie Iliescu!”

Dar ce se-ntâmplă, însuși Traian Băsescu arată de parcă tocmai a beneficiat de o felație profesionistă. Se ridică tremurând în picioare. Are fața galbenă și boțită. Pare însă mulțumit și un fir de salivă i se scurge ușor pe la colțul gurii. Face un semn cu mâna că gata, mitingul s-a terminat. Doi cercetași emoționați de la organizația PD-L Constanța urcă pe scenă și îi oferă Șefului Statului un buzdugan și un morar. “Cu morarul îi voi toca pe toți la creieri, iar cu buzduganul voi lupta împotriva sistemului ticăloșit”, le mai spune, cu ultimele puteri, Băsescu constănțenilor. Apoi e scos pe scut, în uralele mulțimii.

La miting au participat și liderii PD-L Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga și Elena Udrea, dar și fiica cea mică a Președintelui, Range Rover EBA.

(Prelucrare după Hotnews)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: