Ne e dor de Văcăroiu / Ca de duhul vechii Dracii

vacaroiu

Ce se-ntâmplă? Răsfoiam zilele trecute colecția de ziare din anii ’90 și evident, am dat peste Dobrinul Finanțelor românești, nea Nicu Văcăroiu. Pentru mai tinerii mei cititori de pe hi5, e vorba de nenea din poză care a ocupat funcția de Prim Ministru al României între anii 1992-1996. Și acu’ mi se ridică părul pă spate când îmi amintesc de formidabila serie de personaje de desene animate care ne umpleau eterul și ne goleau buzunarele pe-atunci: Văcaru, Solcanu, Mânzatu, Surdu, Mohora, Lupoi, Măgureanu, Gherman, Mincu, Ninosu, Sălcudeanu-Șliț, nea Nicu Văcăroa, desigur și, cu voia dvs ultimul pe listă, Iuon Iliescu… Figuri patibulare (nah, caută singur/-ă), oameni unu’ și unu’.

‘Aide bre nea Văcă, mai lasă conturili și vino să mai ciocnim un pa’ar dă borviz în amintirea vremurilor nebune dă altădată. În Ceșmegiu, pă partea stângă.

Advertisements

2 Responses to “Ne e dor de Văcăroiu / Ca de duhul vechii Dracii”

  1. fanel Says:

    De nu l-o nominaliza Basescu la guvern prim ministru…sa vezi tu…pai ce daca a putut sa-i tina locu la presedintiei 30 de zile nu poate el sa fie premier :)))din nou?

  2. Futacu Says:

    nah, vorba lu’ Băse: ce dreak să mai faci după ce ai fost președinte? chiar dacă văcă a servit doar un aperitiv, tot prezidente se cheamă că fu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: