Ultima ispită a lui Iisusărescu

isarescu

Rezerva de lux a titularilor pe postul de premier, acest Sfântu Gheorghe de RONânia care luptă cu dobânda în mâna stângă și cursul în cea dreaptă împotriva balaurului speculantist mondial, în fine, omul care țintește atât de împrăștiat încât inflația s-a apucat sictirită de copt puseuri pe timp de criză, Muuuuguuuur Iiiiiiisăreeeescuuu, ne-a mai oferit o monstră din infailibile-i capacități.

De la 1 noiembrie 2009 în Uniunea Europeană, cu excepția României, a intrat în vigoare un sistem de “portabilitate” a contului bancar. În sensul că dacă tu, client, ești nemulțumit de banca unde ai deschis un cont, cât ai spune “pupa-mi-ați curul, cămătari împuțiți” (deci cam în maxim 3, hai, 10 secunde dacă ești ardelean) îți teleportezi contul la o altă bancă. Cu tot tacâmul asociat – debit direct, plăți automate de facturi, extrase etc – fără nici o bătaie de cap.

Bun, deci chestiunea se bate în cuie în cadrul U.E. în decembrie 2008 și se stabilește totodată termenul mai sus menționat pentru a deveni operațională. Ce fac astăzi, 5 noiembrie 2009, oror băncile din România păstorite de Mugur-de-fluier-a-pagubă? Ne spune dl Radu Ghețea, Președintele Asociației Române a Băncilor: “în prezent au loc discuții cu băncile comerciale locale privind aceste principii, încercându-se coagularea unui punct de vedere coerent în privința aplicării și în România”. Și, cică, poate că la anul, pe la pulivară, o să se aplice și la noi. Aha, deci se discută. Și se încearcă. Și poate că.

Nu ne ajunge că avem cei mai scumpi bani din Europa. Nu ne ajunge că avem parte de un sistem de comisioane extra, ceva fin de tot, cum n-au văzut nici țările africane. Nu ne ajunge că răspunsurile la cererile de credit în România se măsoară nu cu ora, ci cu luna. Pentru că, nu-i așa?, nimic nu se compară cu mândria că recordul mondial cu privire la cea mai lungă perioadă în funcția de Guvernator al unei Bănci Centrale este deținut de un oltean.

O fi oare o simplă coincidență că M.U.I.E. = M.I. + U.E.?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: