Președintele-Doare

Aflat în campanie electorală prin Țara Nimănui, Traian Băsescu a declarat că Președinția este singura instituție care mai funcționează, în condițiile în care Parlamentul e în vacanță electorală, iar Guvernul e la 2 metri sub pământ. Și ca atare, citez, “nu se poate abuza de timpul meu”.

Desigur, nu mai e o surpriză nici măcar pentru copiii de generală că pentru Bădița Trăian, instituția egal persoana sa, după modelul făcut celebru acum aproape 400 de ani de Ludovic al XIV-lea. De altfel, surse bine informate din staff-ul de la Cotroceni spun că Traian Băsescu și-a exprimat în repetate rânduri admirația pentru Regele-Soare și că a fost chiar auzit în vreo două ocazii murmurând în barbă că “aș vrea să rămân în istorie ca Președintele-Doare”.

Totuși, precum aburul dintr-un căcat aflat pe marginea drumului într-o zi friguroasă de noiembrie, se ridică în tării următoarea întrebare: dacă Pletosul are impresia că instituția Președintelui funcționează, în condițiile în care a refuzat de două ori să țină cont de Parlament atunci când i-a nominalizat pentru funcția de Prim-Ministru pe Lucian Croitoru și Liviu Negoiță, cam cum se întâmplă lucrurile când instituția NU funcționează?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: