În genunchi mă-ntorc la tine

La cererea publicului și a lui Oțil personal, exilata Mihaela Schwartzenberg se întoarce puțin în România și în televiziune. Nu, nu de tot, ci doar așa, cât să ațâțe ochii famelici ai Națiunii, obosiți de cohorta de pupeze, baragladine și botaniste care se perindă zi și mai ales noapte pe la televiziuni.

Cea care ar fi meritat cu prisosință porecla de Porno-Prezentatoarea, ținând cont cât de tare și-a crăcănat viața pe tarabele glossy ale Patriei, nu putea rămâne desigur departe de lumina reflectoarelor din care-și extrage self-esteem-ul și care-i hrănește orgoliul feroce. Aș risca chiar un pariu că în 2010 o să o vedem pe Creață prezentă la o paletă foarte largă de emisiuni, începând cu matinalurile și terminând cu emisiunile de teleshoping din creieru’ nopților.

Mărturisesc deschis că am o feblețe pentru Mihaela. Nu, nu ca fumeie, că nah, o am pe Nirvana, care nu numai că mă satisface plenar pe toate planurie, dar mai e și 24/7 pe post de păzitoare a castei mele fidelități. Ci ca depunătoare de cuvinte pe pagini. Bine, nu mă înțelege greșit, nu îi citesc dejecțiile (nu-mi suport decât scrierile mele, pe care le recitesc până la sațietate… orice altceva mi se pare nedemn să se numească “scrisuri”), ci mă orgasmez cu spunerile ei în materie.

Cum se bat oamenii pe cărțile ei. Ce tiraje fabuloase au micile ei încercări literare. Cum îi bate ea la cur pe marii autori care abia de reușesc să vândă 2-3.000 de exemplare, iar ea sare de suta de mii. Cum oamenii sunt e-fec-tiv (te sărut, Sandra!) cutremurați și readuși la stadiul de nevertrebate de cuvintele ei. Cum schimbă ea regiștrii, trecând de la comedie la dramă la fel de ușor ca de la un chilot la altul. Cum pentru ea este doar un hobby așternutul cuvintelor pe hârtie, că dacă s-ar lua doar nițel mai în serios, ar rupe Pulițărele, Nobălurile și toate celelalte Bambuuri literare. Cum oameni de înaltă ținută morală și competență de netăgăduit în materia scriiturii au confirmat-0 ca pe un autentic talent. Cum cu mefiență și superficialitate oamenii din presă nu reușesc să vadă în ea altceva decât o vedetă și sunt curioși doar cât de mare o are și cât de bine i-o trage bărbatul de care e ea îndrăgostită până peste cap în această perioadă, fără să treacă dincolo de aparențe și să vadă excepționalul filon artistic care zace în ea.

Ja, jaa, jaaa, jaaaa… schnelle, schenelle, schenelle Michaela!

Advertisements

2 Responses to “În genunchi mă-ntorc la tine”

  1. licuriciu Says:

    – In genunchi ma-ntorc la tine! – Nici pe branci nu te primesc! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: