Un Leu pentru Hipopotamu meu

Trăim într-un popor mișto, se știe. Chestia najpa cu spume e însă faptu’ că în același timp, trăim într-o țară scumpă a naibii. Știu, n-ai fi bănuit pân’ amu că ești poligam, nu? Noroc cu văr-to Futacu că mai dășchide ochii la Națiune ș-o lasă cu privirea belită dă admirațiune. I’m a fuckin’ pornstar, I know.

Un’ te uiți, numa’ prețuri babane – la bani (dobânzi ca la noi la nimenea), la combustibil (știți că avem printre cele mai mari prețuri pă litrul dă combustibil fără taxe din Ioropa, nu?), la km de drum construit, la țoale, la potol, la scule, la bascule, la chilu’ dă cuie, la scurtu’ dă muie, în fine, la orice vrea sufletu’ tău consumerist să consume. Și io vorbesc acilea de valori nominale (adicătelea, 5 oiro tricoiu’ în Deutschland și 10 oiro același tricoi’ în același magazin în Rumenienland), că dacă echivalăm prețurile la paritatea puterii de cumpărare (PPP), luăm detașat titlul de campioană mondială.

De-asta vin și zic: oricum trecerea la euro e un vis frumos și tare îndepărtat cu acești Pițurci ai Finanțelor (Isărescu, Georgescu, Văcăroiu, Tănăsescu, Vlădescu, Pogea & co) ori ai Administrației (Boc, Videanu, Tăriceanu, Năstase, Blaga & co) pă care-i deținem. Și cică nici euro nu se simte prea bine, s-ar putea ca până om fi noi pregătiți pentru el (cu cursu’, cu inflația, cu deficitele) să renunțe alții de tot la el.

Așa că, domnu’ Lamborghinius Prigoană, dacă vreți să fiți pă felie cu omu’ dă rând și totodată să intrați erect în istorie, prima inițiativă legislativă a lu’ tălică ar trebui să fie schimbarea denumirii monedei naționale din LEU în HIPOPOTAM.

Na hai, că mă loai cu vorbele și vă aruncai în brațe și sloganu’ dă campanie ca garnitura-vura. Plus mascota și imnu’ dă se audio-video mai gios, pă un Youtube frumos:

PS Hai că-mi ești simpatic, deși n-ai mustață ca tac-to, așa că de data asta ți-o dau pe gratis.

Advertisements

One Response to “Un Leu pentru Hipopotamu meu”

  1. Grandomani și capsomani « Victor Futacu Says:

    […] By Futacu Le faci un deșert de bine și le explici pe înțelesul lor care ar fi cartea câștigătoare în campanie. Dar ei nooo, că știu ei mai bine și simt ei cum le gâlgâie talentu’ în […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: