From Galapagos, with love

Îl știți pe Galapagos, nu? Tipu’ cu bandană roșie, exact. Nuuu?
Vaaai, dar e un băiat deosebit, special, unic. O să vă povestesc pe scurt biografia lui, să vă convingeți.

La 7 ani s-a lăsat prima dată de fumat. Se apucase la 5 ani. Trabucuri, la fel ca bunică-su.
La 10 ani repeta deja pentru a treia oară clasa întâi. Nu reușea cu nici un chip să înțeleagă diferența dintre î din a și î din i. În mintea lui erau otova.
La 11 ani avusese deja prima femeie. Maică-sa vitregă. Pe care o surprinsese în baie, digitalizând cu mijlociul și inelarul în eprubetă.
La 12 ani era cât pe ce să fie prima dată tată. Noroc că mă-sa, la două zile după ce aflase marea veste, a fost lovită pe trecerea de pietoni de o basculantă. Ea a scăpat, embrionul nu.
La 13 ani a intrat în gruparea interlopă a lui Nelu Cratiță. A început cu mici comisioane (“ia pachetu’ ăsta și du-i-l lu’ ăla”), dar în mai puțin de 6 luni a ajuns toarta stângă a lui Cratiță (Nelu nu avea brațul drept, îl pierduse la poker la bulău).
La 15 ani făcuse praf două Ferrari, un Lamborghini și paisprezece Dacia Berlină. “Făcut praf” înseamnă că nici măcar Remat-ul nu vrusese să primească epavele.
La 15 ani și jumătate și-a încheiat studiile, o dată cu absolvirea clasei a 4-a. Mai departe a fost simplu, în doar 3 luni, cu ajutorul unor prieteni dibaci în ale Rețelei terminase liceul și facultatea, trei mastere (Psihologia maselor, Fizică atomică și Teoria compoziției) și avea deja un doctorat în Stomatologie obținut la Harward.
La 16 ani a plecat să se înscrie în Legiunea Străină. Drept urmare a candidaturii sale, Legiunea Străină se desființează, iar el primește Ordinul Pace Pace Între Toate Dobitoace al Marelui Regat Maghrebian.
La 18 ani a votat pentru prima oară. Mai întâi la alegerile din S.U. ale A. și apoi la cele din Republica Populară Chineză (da, avea cetățenia ambelor țări).
La 20 de ani s-a lăsat de fumat pentru a cinsprezecea și ultima oară. Căpătase o boală ciudată de la o târfă de lux – se sufoca la mirosul de țigară.
La 25 de ani moștenea imperiul lui Cratiță. Pe care-l conducea cu mână de oțel dintr-o cafenea din Dorobanți.
La 27 de ani era atât de infiltrat în “lumea bună” a Bucureștiului, că nici o petrecere mondenă nu începea fără el. Irinel Columbeanu îl urmărea ca un cățeluș. Oana Roman îi cerea sfatul. Cătălin Botezatu i-o sugea pe sub mese. Nicu Gheară îi dădea bipuri.

Mi-am amintit de el când cu știrea asta. Că cică Galapagos e în cărți să nășească preaferiricitul cuplu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: