Suntem un popor de președinți

De când primul Președinte al României a fost făcut strecurătoare la Târgoviște, Țara s-a umplut de emuli dornici să se înfrupte din fructul interzis al tiarei prezidențiale. Probabil că prin același mecanism prin care, sastisiți de veșnica Dacie 1300, după ’89 românii s-au înghesuit să-și cumpere orice junghi de mașină care avea ca singură calitate faptul că nu se numea Dacia, cam toate funcțiile de șef, șefuleț, șefuț, șefișor, șefulaș  din România s-au transformat încet, dar implacabil, în funcții de Președinte.

Președintele Asociației de Proprietari de la Scara T de la blocul U14. Președintele Clubului Sportiv “Strungul Complet Automatizat cu Debitare Ciclică”. Președintele Sindicatelor Măturătorilor de Stradă. Președintele Asociației “Salvați Bătrânele de la Violuri Perverse”. Președintele societății comerciale “Țestoasele Ninja” SRL. Președintele Băncii “Banii Voștrii În Buzunarul Nostru”. Președintele Comisiei de Îngropare a Dosarelor X.

Păi nu mai bine se face o lege ca toți cei care vor să ajungă vreun fel de șef la un moment dat (deci toți românii, da?) să fie obligați să-și adauge Președinte la nume? “Victor Futacu Președinte” și p-ormă direct foncția “SC Freacă-mi Geamurile cu Ceva SRL”. Sau Marean Vanghelie Președinte Care Vrea El Să Este. Ori Mircea Geoană Președinte Pula. Ă?

Advertisements

2 Responses to “Suntem un popor de președinți”

  1. Vali Badea Says:

    bun 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: