Adriean, viclean copil de castă

Omul care are de dat pietre la toți rinichii europenilor și speranțe tuturor tele-oltenilor că ziua în care o să se inventeze mașina care merge pe șmecherie e colea, după colț, în fine, cel pe care părinții l-au botezat Adriean doar ca să rimeze cu Videan, i-a servit astăzi BERD-ului una bucată cabanos-cu-gâtu-ntors, pe motiv că cică, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare nu ar cunoaște realitatea din România. Asta după ce BERD se exprimase cu câteva zile în urmă că planul de măsuri anti-criză al Guvernului României în valoare de 13 miliarde de euro anunțat anul trecut a fost “mai mult imaginar decât real”.

“Ba pe-al mă-tii!”, i-ar fi replicat Adriean direct dacă necazul n-ar fi făcut ca el să ocupe în Guvern portofoliul de Ministru al Lăcomiei Economiei, adică exact creierul flasc din spatele mărețului pachet de măsuri. Că vorba aia, dacă te uiți în jur poți vedea cu ochii tăi că planul a funcționat ireproșabil: șomajul e în scădere, consumul și-a revenit, niciuna din piețe nu s-a prăbușit, oamenii sunt optimiști, salariile cresc și în general, chiar dacă economia nu mai duduie ca pe vremuri, tot toarce frumos și la ralanti, băi nene!

Și-apoi, cum naibii să nu-i dai dreptate Titan-Mar-ului, când BERD-ul e doar undeva între primii 5 investitori în România? Sigur se băteau pentru locul întâi cu Austria dacă ar fi cunoscut mai bine realitatea românească!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: