Când ai pilă, la ce-ți mai trebuie pulă?

Dacă-i cunoști intim vreuna dintre progenituri (sau în fine, pe amândouă, dacă ești născut din părinți campioni ori măcar mutanți ca ăia din Heroes), chestia asta n-o să te aducă automat între grațiile Tartorului-Șef. Bodo, trubadurul ăla cu voce răgușită de la trupa care poartă cu nejustificată mândrie numele unei firme de construcții, poate s-o certifice cu toate cele zece dește de la picioare. Degeaba a dat-o el cu roțile în sus pe fiica cea mare a Popănay Marinarule, că Primul Consumator al Țării nu servea la whisky decât tânguielile chirilice a la Vama Veche. Motiv pentru care, firește, dragostea n-a durat decât doi-trei ani (zi-le Tudorică!).

Acuma, fie din cauză că s-a văzut scăpat de spectrul încuscririi cu Șobolanul Rozaliu, fie din cauză că are niște feblețuri pentru EBA, fie pentru că, în fine, îmbătrânește și i s-a mai înmuiat, Ze Listatul ca persona ingrata pare să-l aibă pe Syda (băiatul care forează în prezent la El e na Băse, na!) destul de aproape de undele sale hertziene. Bine, băiatul nu-i deloc atât de proaspăt pe orbita sinecurilor publice cum ar vrea el să pară – fosta Elena Udrea pe model brunet care răspunde la numele de Anca Boiagiu l-a avut Consiglier la Minister încă de acum 4-5 ani. Deci mutarea în diplomație e mai mult decât logică, de vreme ce omul chiar are studii în Franța (ceea ce-mi aduce aminte cu duioșie de replica Farului Udrean de mai an cu “e totuși o fată care a studiat în America”), iar gagica lui are un job mentofrecangesc pe 5 ani la Bruxelles, un mic orășel aflat – Chel coi incidons emuvant, monșer ami! – la o aruncătură de băț de Paris.

Ceea ce îl face pe Futacul Național să creadă că pe motivul ăsta Bogdan Ionescu o să-și ia un cap în gură de la Cel Ce Ne-a Dat Spume, chit că s-a scremut el olecuță să aducă chestiunea pe terenul sfânt al luptei heroinice împotriva mogulilor cei răi.

Băieți, Elena e în căutare de prieten nou, chiar dacă încă nu o știe. Care îi vreți numărul de la pantof?

Advertisements

4 Responses to “Când ai pilă, la ce-ți mai trebuie pulă?”

 1. Viorica Says:

  Personal cred ca Elena udrea este cel mai competent om din tot Guvernul Romaniei.

  • Futacu Says:

   Personal, cred că și ea crede personal același lucru.
   Accelerat, cred că Boc a asimilat la modul tejevist ideea când ea i-a fost prezentată.
   Iar rapid, oh Doamne!, mi-e și frică ca cu gândul să gândesc, parol d-horor!

 2. Razvan Says:

  Elena udrea are reale competente in domeniul turismului iar acest lucru este de apreciat.

  • Futacu Says:

   ești puțin confuz, dragul meu răzvan. doamna udrea are reale competențe nu doar în turism (fie el și electoral), ci și în truism. plus – mi se semnalizează cu farul de la capul bunei speranțe – adevărate competențe în politică externă, politică internă, drept, justiție, moda la paris și la milano, dezvoltare regională, traian băsescu, sarmale în foi de viță și alte câteva de care vorbește gura târgului după ora 12 noaptea. pentru cineva care a terminat o facultate “la particulară”, ce să zic, e mai mult decât de apreciat, e copleșitor.

   aș vrea să mă adopte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: