Mai mult sufleu, mai puțină politică

Știi țara aia mică și veselă de la gurile flămânde ale Dunării, nu? Da bre, de Românica noastră zic, nu de Găgăuzia. E, sunt niște băeți bazați pân Ioropa care ne iubește țărișoara noast’ fics (da’ fics-fics, știi?) ca pă un ardei iute înfipt într-un cur full de hemoroizi. Le zice nemți la băeții de-ți pove Io, Victor acilea și au motivele lor ca să ne afecționeze în halurile astea: în doo ocazii destul de importante (Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial) Românica noastră perenă s-a comportat cu Germănica fics (da’ fics-fics, știi?) ca to’arășii lu’ Nechifor Lipan cu Nechifor Lipan: harșt! cu baltagu’ pi la spate în moalele capului. Grosse scheise, vorba lu’ Herr Fritz.

Nu știu de ce mi-am amintit de istoria aista în timp ce mă înfruptam cu știrea cenzuro-moțiunească despre miss Trandafir. Poate pentru că duamna Teo e și trânsa dodoloață așișderea ca Românica? Ori poate pentru că tot așa ca țărișoara noastră, madame prietena lu’ ginerică de Mirciulică are principiile la fel de flexibile ca gelatina guma de mestecat coloana lui Boc (Comisia Națională a Monumentelor, atenție la băiatu’ bre, că mi-a venit sorocu’ și făt mintenaș una bucată idee genială: domnilor, nu credeți că după Coloana Infinitului a lui Brâncuși ar trebui să includem în patrimoniul național și Colana Slugărniciei a lui Boc)?

Bine, nu zic, e și un talent monstruos acilea, că nu-i de colea să trădezi doi moguli din trei și p-ormă să te-nfigi direct în acadeaua Supremului Mogul pe care să i-o harșt! cu proteza dentară pi față.

PS Domnu’ Sârbu, să știți dom’le că io tot vă iubesc plenar, chiar dacă acu am buzelele nițel mai reci decât de obicei. Plus că m-am lăsat și de fumat, deci dacă e, doar o vorbă săm-i mai spune-ți…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: